Ahmet Özceyhan, 1970’de MEB ile beraber düzenlediği ilk defileyi takiben birçok kurum, vakıf ve farklı kültür kuruluşları ile beraber yardım amaçlı defileler düzenledi. 1986 yılında dünyada büyük etki yaratan “Sanat, Çizgi ve Afrika” konulu koleksiyonu hazırladı. Defilenin gelirini kullanarak 0-12 yaş arasındaki Mali’li çocuklara pirinç ve 700 koli ağrı kesici, antibiyotik ilaçlar göndererek yardımda bulundu. Bu sosyal sorumluluk projesi, ulusal ve uluslararası arenada her kesimden insandan takdir topladı. Defilenin bir başka özelliği ise Türkiye’de ilk kez zenci mankenlerin kullanılmasıydı. Dönemin önemli konularından olan “ırk ayrımcılığı”nı prostesto etti. Renkli perukların, süper minilerin yer aldığı koleksiyon bazı kesimlerce sert eleştiriler almış olsa da; Özceyhan dünya modasını ulusal moda anlayışıyla sentezleme yolundan asla vazgeçmedi. Temel ideali ülkesine hizmet etmekti. Kültürümüzü dünyaya tanıtmak ve onunla övünmekti.
80’li yıllarda Türkiye’nin tanıtımı ve Türk kültürü üzerine yoğun çalışmalara başladı. Şimdiye kadarki ömrünün büyük bir bölümünü Türkiye’nin aydınlık ve güzel yüzünü gelecek nesillere aktarmak için çalıştı. 1995 yılında “Çin Seddi’nde dünyada ilk kez defile yapan modacı” unvanını aldı. 1990 yılında “Çanakkale” adlı koleksiyonunu hazırladı ve TBMM izni ile ilki İstanbul Beylerbeyi Sarayı’nda olmak üzere dünyanın pek çok noktasında bu özel koleksiyonun gösterimi yapıldı. Özel kanalların sayısının çok olmadığı 90’lı yıllarda, TRT spikerlerinin giyim kuşamlarına çağdaş görünüm vermek amacıyla yine çok özel bir tasarım hazırladı. Türk kültürünün ve tarihimizin tanıtımı için çeşitli vakıf ve bakanlıkların resmi projelerinin işbirliği ile koleksiyonları 24 ülkede teşhir edildi. “Anatolia 1″,” Anatolia 2″, “Osmanlı”, “Hitit Uyanışı”, “Mardin-Mardin” ve “Makedonya Rüzgârı” gibi birçok koleksiyon hazırladı. Bu koleksiyonların bazılarını Japonya, Endonezya, Azerbaycan, Polonya, Bankok, Malezya, Çin, Yunanistan, Almanya ve İtalya gibi ülkelerde sergilendi. Yurt dışındaki bütün sunumlarında mutlaka podyumda Türk bayrağı olmasını talep etti. 2006’da TC Büyükelçisi Solmaz Ünaydın’ın organize ettiği, ünlü Japon modacı Tadashi ile birlikte “Dünya Çocukları(UNICEF)” yararına, kültürel içerikli büyük bir koleksiyon hazırlayarak bu özel parçaları Tokyo’da sergiledi. Başbakanlık ve Çorum Valiliği isteği üzerine Türkiye’nin aydınlık ve kültürel yüzünü anlatan “Hitit Uyanışı” adlı koleksiyonu 2012’de Roma’da modaseverlerle buluştu. Kültürel farkındalık yaratan çalışmalarından bir diğeri ise; unutulmaya yüz tutmuş “Kargı Bezi”ni yeniden günümüze kazandırmasıydı. Hitit Uyanışı adlı koleksiyonda tamamı el dokuması kargı bezinden bir çok giysi ve özel bir gelinlik sundu. Ankara, Kahramanmaraş, Mardin, Diyarbakır, Adana gibi yurdun bir çok farklı noktasında MEB ile ortaklaşa organize ettikleri öğretmenlere yönelik moda tasarım ve teknolojileri dersleri verdi. Akademi GAP projesi ile 140 genç yetenekli öğrenciye de ders veren Özceyhan, bilgilerini genç nesillere aktararak eğitime destek oldu.
Türkiye’de 5 kadın beden standardını tanımlayarak sanayide yapılan kumaş (materyal) israfını da ortaya çıkardı. Birçok moda gösterisi için sahne, podyum, koreografi, ışık ve ses düzeni hazırladı. Bazı moda dergilerine yazı yazdı. Konusu ile ilgili pek çok televizyon mülakatı ve bir çok okulda söyleşi yaptı. Edebiyatla da uğraşan Özceyhan, defilenin temasını tanımlamak amacıyla birçok şiire de imza attı. En son 2016 senesinde Ankara-Nallıhan Belediyesi ile işbirliği kapsamında değeri artık çok bilinmeyen “İğne oyaları” üzerine özel bir koleksiyon hazırladı. “Nallıhan İpeğin Büyüsü” adlı koleksiyonu Ankara Büyükşehir Belediyesi işbirliği çerçevesinde kamuoyuna defile ile tanıttı. 2017 senesine gelindiğinde ise Tayland Kraliçesi’nin özel daveti üzerine, ülkemizi tanıtmak amacıyla Tayland’ın başkenti Bangkok’ta 7 gün süren moda günlerine katıldı. 1000 kişiyi aşkın davetlinin katıldığı gala gecesindeki defilesine Tayland’ın önde gelen isimlerinin yanı sıra, büyükelçiler, eşleri ve Tayland hükumet yetkilileri izleyenler arasındaydı. 2018 yılında ise bir önceki sene büyük ilgi gören koleksiyonunun yankıları sürmekteydi, bu kez Tayland Kraliçesi onuruna metrelerce ham Tayland ipeği dokutuldu ve Özceyhan’a gönderildi. Bu kumaşlarla 40’a yakın tasarım hazırladı ve Bangkok Moda Haftası’nda moda tutkunlarına sundu. 2018’in son çeyreğinde yine büyük bir organizasyonla Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da büyük alkış aldı. Bulgar ve Türk kültürünü sentezlediği büyük koleksiyonunu Sofia Military Club’da tarihi bir atmosferde dev bir defileyle sundu. T.C. Sofya Büyükelçiliği önderliğinde gerçekleşen bu defilede Bulgar Kralı ve Kraliçesi Özceyhan’ı ayakta alkışladı. Bu son defilesiyle de yine modaseverlerden tam not alan Ahmet Özceyhan, halen Ankara’daki moda evinde kişiye özel, özgün tasarımlarıyla kendini özel hissetmek isteyen her yaştan, her dilden, coğrafyadan müşterilerine hizmet vermeye devam etmektedir.